11.10.2014 Pajusen kausi päättyi keskeytykseen Ralli Due Vallissa

Mikko Pajunen Rally Due Valli

Veronan sumuisista ja erittäin liukkaista tieolosuhteista huolimatta Pajusen ja Halttusen päivä alkoi mallikkaasti ek 2:n pohja-ajalla. Kolmosella olikin sitten jo haasteellisempaa liukastella, mutta auto pysyi kuitenkin ojien välissä

- Todella vaikeaa, paikoin ei näe yhtään mitään. Tiukkaa on, sanaili Mikko kolmosen maalissa.

Neljäs erikoiskoe olikin sitten jo kaksikolle todella tahmainen ja Pajunen jäi kärjelle melkein seitsemän minuuttia.

- Spinnattiin risteyksessä ja auto valui ojaan. Jäätiin sinne jumiin ja aikaa tärväytyi luvattoman paljon. Ei vaan päästy ylös sieltä, kertoo harmistunut kartturi Halttunen.

Huoltotauon jälkeen keli muuttui seitsemännellä pätkällä kaatosateeksi, mikä koitui suomalaiskaksikon kohtaloksi

- Painettiin vasuriin, vettä puotti kaatamalla autossa sliksirenkaat ja tiestähän se irtosi. Valuttiin ainakin viisi metriä rotkoon. Ei siinä mitään sen dramaattisempaa ollut, auto ei vaurioitunut pahasti ja pystyttäs varmaan jatkamaankin. Huomenna on vaan kaksi pätkää ja eroa niin paljon, ettei se mitään hyödytä, toteaa Halttunen päivän päätteeksi.

Kausi on paketoitu. Mikko Pajunen Racing kiittää kaikkia tukijoitaan ja hengessä mukana olleita.

Lue lisää »

9.10.2014 Pajunen uuden Renault Clion rattiin viikonloppuna Italiassa

Mikko Pajunen Rally due Valli

Mikko Pajunen ja Jonne Halttunen ovat suunnanneet Renaultin renkaat kohti Italian Veronaa ja kauden päätöskilpailua. Viikonloppuna ajettava Rally due Valli on Pajusen palkinto tällä kaudella Italiassa ajetun Renaut Trophyn voitosta. Pajunen ja Halttunen pääsevät kurvailemaan asfaltilla ajettavassa kilpailussa aivan uudella Renault Clio R3T:llä

- Auto on ihan pakasta repästy ja uutuuttaan kiiltävä. Vääntöä moottorissa on hienosti. Iskarit on vaihtuneet eri merkkisiksi ja tuntuvat tosi hyviltä, samoin jarrut ovat paremmat, kertoilee autoon selvästi tyytyväinen Pajunen rallin aattona.

Veronan ympäristössä pyörivässä rallissa ajetaan perjantain ja sunnuntain välillä 11 erikoiskoetta, joista kertyy rapiat sataviisikymmentä erikoiskoekilometriä. Ralli starttaa perjantaina kello 21 ajettavalla 2.62km pitkällä yleisöerikoiskokeella ja jatkuu lauantai aamuna kello 10.38.

Netistä voi seurata suoria lähetyksiä täältä:

Perjantaina klo 20:55-21:45 (Suomenaikaa)

Lauantaina klo 11:10-11:50

Lauantaina klo 17:42-18:20

 

Live tulosseuranta täältä

Lue lisää »

21.9.2014 Pajunen Rally dell´Adriaticon luokkavoittoon

Mikko Pajunen Rally Adriatico 2014

Kaksipäiväinen Rally Dell´ Adriatico  päättyi Mikko Pajusen juhlaan Italiassa. Mikko Pajunen ja Jonne Halttunen osallistuivat kisaan osana Renault Tropheota GIMA Autosportin Cliolla. Ennen soralla ajettavaa Rally Ardiaticoa Pajunen oli sarjassa toisena.

Pajunen ajoi koko viikonlopun vakuuttavasti ja naputteli pohja-ajat ensimmäisille kahdeksalle pätkälle. Itse, mies ei ajoonsa ollut missään vaiheessa kovin tyytyväinen, vaan kovempaa olisi pitänyt päästä.

- Kuski tässä on ongelma, ei ole hyvää ajoa. En tosiaan ole tyytyväinen, totesi Pajunen ensimmäisen pätkän maalissa.

Rallin kaksi ensimmäistä pätkää ajettiin myöhään lauantai-iltana pimeässä. Sunnuntai päivään autokunnat pääsivät lähtemään hyvin lyhyiden yöunien jälkeen. Matkaan lähdettiin kuitenkin voitto mielessä.

- Voitosta ajetaan ja lyödään kaasut pohjaan, katsotaan sitten mitä kyytiä muut tulee, toteaa Pajunen.

Mikko Pajunen Rally Adriatico 2014

Sunnuntain erikoiskoe-teitä oli vain kolme, jotka kaikki ajettiin kolmeen kertaan. Viimeisen huoltotauon jälkeen oli jo varaa höllätä kaasua. Pajusen johto toisena ajavaan Ferrarottiin oli reilusti yli minuutin. Ihan mummoja ei kuitenkaan lähdetty kirkkoon ajelemaan vaan kolmelle viimeiselle pätkälle Pajunen luovutti pohjat Ferradotille vain muutamien sekuntien erolla.

Voitollaan Pajunen ja Halttunen varmistivat myös Renault Trophy B-sarjan voiton. Tämä tarkoittaa sitä että kausi ei ole vielä ohi vaan seuraavan kerran poikien otteita nähdään Rally du Valli:ssa lokakuun puolivälissä uudella Renault Clio R3t:llä.Lue lisää »

19.9.2014 Rally Adriatico starttaa lauantaina

Mikko Pajune Rally Adriatico

Rally Adriaticon ruutulippu heilahtaa lauantai iltana Anconan keskustassa Italiassa. Mikko Pajunen ja Jonne Halttunen starttaavat hyvistä asemista Renaut Trophyn kakkossijalta soralla ajettavaan kisaan.

- Hienot tiet täällä kyllä on verrattuna edelliseen San Marinon sorakisaan. Aika hyväpintaista ja paikoin nopeaa, nypyn ylityksiäkin löytyy aika mukavasti. Ekat pätkät ajetaan pimeällä ja toivotaan, ettei pöly jää kovin leijumaan, kun ainakaan nuotin aikaan ei näkyvyyttä ollut paikoin yhtään. Mutta voitosta lähdetään tietysti ajamaan ja lyödään kaasut pohjaan, katsotaan sitten mitä kyytiä nämä paikalliset tulee, toteaa Pajunen rallin aattoiltana.

Lauantaina ajetaan aamusta shakedown ja illan 8.18km pitkä erikoiskoe kahteen kertaan. Sunnuntaina kaasutellaan sitten yhdeksän erikoiskoetta ja yhteensä 108 kilometriä.

Rally Adriatico on Pajuselle tuttu kahden vuoden takaisesta Twingo Cupista. Tuolloin Pajunen pääsi pokkaamaan rallin voiton yhdessä silloisen kartanlukijansa Kaj Lindströmin kanssa.

Rallin liveseuranta täältä

Lue lisää »

30.8.2014 Pajunen Rally del Friulin maaliin taistellen seitsemäntenä

CIRally_Mikko_Pajunen_Rally_del_friuli

Italian mestaruussarjaan kuuluva Renault Trophyn toinen osakilpailu ajettiin Italian Venetsian ympäristössä viikonloppuna. Pajusen ja Halttusen kilpailu alkoi perjantaina ensimmäisen erikoiskokeen rengasrikolla. Lopulta neljän minuutin kaula osoittautui liian tiukaksi palaksi purtavaksi asfaltilla ajetussa rallissa.

- Ralli on välillä tämmöstä. Koitetaan kiriä mahdollisimman korkealle ja saada pisteitä sarjaa varten. Kovaa ajaa paikalliset assulla, totesi kartturi Halttunen toisen päivän aamuna ennen toisen päivän starttia.

Loput erikoiskokeet kulkivat Pajuselta aivan kärjen tuntumassa. Kilometrit vain loppuivat kesken ja suomalaiskaksikon lopullinen sijoitus nousi lauantaina sijalle seitsemän, tuoden 14 arvokasta sarjapistettä ja jättäen ratkaisun syyskuussa (19-21.9) viimeiseen soralla ajettavaan Rally dell Adriaticoon.

Renault Trophyn tilanne ennen viimeistä osakilpailua :

1. Ivan Ferrarotti 101

2. Mikko Pajunen 83

3. Nicolo Marchioro 80

4. Fabrizio J. Andolfi 77

Lue lisää »

28.8.2014 Pajunen viivalla Rally del Friulissa Venetsiassa

Pajunen_rally_del_friuli_CIRally

Viidettäkymmenettä kertaa ajettava Rally Del Friuli pyörähtää perjantaina iltapäivällä käyntiin Venetsian ympäristössä Italiassa. Mikko Pajunen ja Jonne Halttunen starttaavat kisaan GIMA Autosportin Renaut Clio R3:lla hyvistä asemista Renault Trophy ryhmä B:n kärjestä. Toisena sarjassa kurvailee Italian värejä edustava Nicolo Marchioro  ja kolmantena niin ikään italiaano Fabrizio Andolfi.

Kuluneella viikolla suomalaiskaksikko on päässyt testaamaan Clioa ja Pajunen vaikuttaa tyytyväiseltä autoon. - Testit meni ihan ok. Aluksi oli kyllä taas aika outoa tuo assun ajaminen, mutta kyllä se siitä taas alkoi muistua mieleen. Vielä kun saa kisassa vedettyä rennosti oikealla tyylillä ettei tarvitse puristaa niin silloin se menee hyvin, toteaa Pajunen

Nuottipäivä on ollut tänään torstaina ja pieniä yllätyksiäkin on ollut matkalla, kun nuotituksessa testailtiin poikain kestävyyskuntoa. Kaupunki erikoiskoe ei ollut vielä täysin valmis ja nuotit tehtiin ihan kauramoottorin voimalla.

recce_rally_del_friuli_pajunen

- Tiet ovat kyllä haasteelliset täällä ja aika kovia renkaille. Jotkut osiot on tosi liukkaita ja likaisia tuolla vuoristossa. Yritetään tosiaan lähteä rennosti vetämään ja katsoa kuinka kovaa nämä täällä menee, toteaa vastikää ikääntynyt Pajunen.

Kilpailu starttaa perjantaina kello 14 paikallista aikaa ja tulosten seuranta löytyy täältä

Lue lisää »

Lisää uutisia